DIY SEAT sztorik

Tomi's garage

Tomi's garage

A zárva/nyitva maradt ajtók titka

2018. július 17. - Tomi_vagyok

Sziasztok,

régen jelentkeztem, így gondoltam megtöröm a csendet. Kivételesen, most nem kronológiai sorrendben osztok meg tapasztalatokat, hanem általam vélt hasznosság (értsd. sokszor felbukkanó kérdés).

Rövid bejegyzés lesz, tipp, hogy mit tegyünk ilyenkor. Értelemszerűen akkor kellemetlenebb a helyzet, ha nem tudjuk kinyitni az ajtót (oké, egy rossz környéken az sem túl szerencsés, ha nem zár be...). Mit tehetünk ilyenkor, azon kívül, hogy miközben nyitogatni próbáljuk, imádkozunk/szitkozódunk/stb.

Tehát: nekem úgy sikerült egy ilyen ajtót kinyitni, hogy elindítottam az autót, majd körülbelül 2000-2500as fordulaton tartva (ilyenkor ugye magasabb feszültséget és áramerősség van a rendszerben), elkezdtem nyomogatni az összes ajtó nyit gombot a vezető oldalon, illetve hátranyúlva (már lebontott kárpit mellett, mert a hátsót szerencsére le lehet bontani úgy, hogy zárva van az ajtó, az első már csücskösebb) jobb kézzel erőteljesen rángattam a kilincs bowdenjét. Ha van az embernek segítője, meg lehet próbálkozni azzal, hogy ütögeti a zár környékét, ezzel is segítve az elgyengült ajtózárat.

Hátsó ajtó esetén egyébként teljesen lebontható a kárpit és mögötte a panel, így ha ez a módszer nem válna be, le lehet ütni a zár műanyag részét és kézzel át lehet forgatni a zár mechanizmust. Természetesen ekkor ez a zár később már használhatatlan lesz.

Mert egyébként fel lehet újítani ezeket a zárakat - én még nem próbáltam - a mikrokapcsoló cseréjével illetve a nyáklap újraforrasztásával, bár van aki szerint sosem lesz tökéletes...

A bejegyzés trackback címe:

https://tomisgarage.blog.hu/api/trackback/id/tr4114117731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása